El tabac, un verí letal…però legal!

Alba Marín, 3r C

El tabac procedeix d’una planta que és originària d’Amèrica i es cultiva als països càlids. El que es consumeix d’aquesta planta és la fulla. Hi ha moltes maneres de consumir aquest producte: a través de les cigarretes, mastegant-lo, etc.

Una de les principals substàncies del tabac és la nicotina, la qual és altament addictiva, però, a més a més, el tabac té més de 3.000 substàncies nocives per a la salut -com per exemple el cianur d’hidrogen- responsables de moltes malalties de l’aparell circulatori, respiratori i digestiu com tumors als pulmons, a l’estómac,  o a la  boca, i problemes cardiovasculars, com la insuficiència cardíaca.

No només estan exposats al perill del tabac els fumadors, sinó també tota la gent que està exposada al fum del tabac. D’aquestes persones se’n diuen fumadors passius.

Malgrat les advertències que figuren en els paquets de tabac, la prohibició que els menors d’edat en comprin i que es consumeixi en llocs públics i a la feina, no deixen de ser els governs qui es beneficien  de la venda d’aquest producte.

És el govern qui controla la importació, distribució i part del preu del tabac, ja que  és ell qui li dóna preu. El govern no només treu benefici deixant vendre i comprar el tabac, sinó que també en treu de les empreses que produeixen,distribueixen i venen aquest producte, ja que els cobra impostos. Això ens sembla una contradicció i pensem que no hauria de ser així.

Anuncis