Steve Jobs, l’home que va salvar Apple

Dàlia Sánchez, 3rE

El 5 d’octubre de 2011 va morir Steve Jobs a l’edat de 56 anys. Malauradament, el món ha perdut un dels genis creatius del mil·lenni, que fundà Apple ,i posteriorment, salvà l’empresa del declivi.

8.300 milions de dòlars. Aquesta és la fortuna que ha aconseguit recaptar al llarg de la seva vida gràcies a l’empresa Apple. Va fundar-la l’any 1976, juntament amb Steve Wozniak després de fabricar un primitiu ordinador en un garatge. Però, l’any 1985, les diferències entre ell i un dels seus companys van fer la situació insostenible i Steve Jobs renuncià a continuar a l’empresa. Fins que Steve Jobs no va tornar, l’any 1997, l’empresa va estar contínuament a la vora del precipici. Gràcies a ell, Apple Computer va experimentar un gir de 180 graus i va poder  dissenyar l’iMac, l’iPod i l’iPhone, que són el símbol de la marca Apple actualment. Increïblement, va incrementar  en 150.000 milions el valor de la borsa de l’empresa.

Malauradament, al 2003 se li va diagnosticar un càncer de pàncrees. Steve Jobs ja sabia que el seu temps s’estava acabant. ‘’El teu temps té un límit, no el menyspreïs’’ deia. Tot i que es va resistir a deixar l’empresa, el 24 d’agost es va veure obligat a renunciar com a director executiu per problemes de salut, però va prometre que seguiria treballant des de casa seva. Deixà com a director executiu a Tim Cook, cap de comunicació.

El 5 d’octubre de 2011, el geni d’Apple va morir. Tot el món es mobilitzà per expressar el seu dolor per la pèrdua, i personatges com Mark Zuckemberg, el creador de Facebook, van recordar-lo com a mentor i amic. Fins i tot Bill Gates, el creador de Microsoft, amb el qual hi havia competitivitat, va fer unes declaracions en les quals reconeix que sense Steve Jobs, Apple hauria desaparegut.

Sabies que…?

Hi ha diverses versions de perquè aquesta empresa revolucionària s’anomena ‘’Apple’’. Alguns diuen que es diu així perquè el cofundador era fanàtic de ‘’The Beatles’’ i la discogràfica d’aquests es deia Apple. Altres diuen que el logo té a veure amb la poma de la teoria de la gravetat d’Isaac Newton. Però potser la veritat està a la versió més simple: Steve Jobs estava menjant-se una poma en el moment de registrar l’empresa.

Anuncis