Whitney Houston

Norma León i Meritxell Morató, 3rE

Whitney Houston va néixer  l’any 1963 i va ser una cantautora estatunidenca de pop i gospel comercial, pianista i actriu. Va ser una de les cantants més populars i famoses a la dècada dels 80 i dels 90. Era coneguda com “La Veu” per la seva gran capacitat vocal.

La seva fama no es devia només a les cançons que van arribar als llocs més alts de les llistes d’èxits, com I will always love you o I wanna dance with somebody, sinó que també ho va ser gràcies a la seva participació en la pel·lícula El guardaespatlles, juntament amb Kevin Costner.

Curiositats sobre Whitney Houston.

Va començar a cantar als 11 anys al cor de gospel infantil de la església “New Hope Baptist” de Newark, animada per la seva mare que era cantant de gospel i blues. Durant un curt període de temps va provar a fer de model.

L’any 2002 confessà tenir problemes de drogoaddicció, dient que consumia qualsevol tipus d’estupefacients. El seu casament amb Bobby Brown, de qui es diu que la maltractava, va contribuir a la seva addicció. També va causar una gran controvèrsia les seves declaracions en una entrevista: va descartar totalment que consumis crack, al·legant que era una droga per a gent pobre. Finalment, va estar en un centre de rehabilitació de drogues durant uns mesos. A partir d’aquí, la seva carrera musical va començar a decaure. L’any 2007 es va divorciar del seu marit, però tot i així el seu èxit va ser el que era abans.

La seva mort

La cantant  va morir d’una combinació de fàrmacs i no ofegada, com es va dir al primer moment. La estrella va consumir un medicament anomenat Xanax (un ansiolític), altres medicaments i alcohol. El seu cos, de 48 anys, va ser trobat sense vida a la banyera de la seva habitació en un hotel de Beverly Hilton.

Premis i reconeixement

En el moment de la seva mort era la dona que havia rebut més premis de tots els temps, segons el Guinness World Records. Va rebre sis premis Grammy, diversos American Music Awards,Billboard Music Awards, dos Emmys, un MTV Video Music Award i un MTV Movie Award. Ha venut més de 120 milions de discos LP i 50 milions de discos senzills. Ha influït en la carrera de diversos artistes com Christina Aguilera, Alicia Keys, Britney Spears i altres cantants de música R&B.

Nosaltres també volem recordar, des de la revista, a “la gran veu” i a la gran persona que va ser Whitney Houston. La recordarem en sentir les seves cançons.

Anuncis