Olimpíades London 2012

Alejandro Langa i Carles Gil, 3rC

Els Jocs Olímpics d’estiu de 2012, oficialment Jocs de la XXX Olimpíada, tindran lloc entre el 27 de juliol i el 12 d’agost de 2012 a la ciutat de Londres (Regne Unit).Londres serà la primera ciutat a ser amfitriona de les Olimpíades tres vegades, ja que també va organitzar els Jocs Olímpics dels anys 1908 i 1948.

Logotip: Actualment s’han utilitzat dos logos. El primer seleccionat va ser creat per l’estudi Kino Design , però finalment es va triar el de Wolff Olins, amb un cost de 400.000 lliures.

Mascotes de Londres 2012: Són les dues últimes gotes d’acer de l’estadi olímpic que albergarà les olimpíades London 2012, i han pres forma semi-humana gràcies a l’agència creativa Iris. Una tendra història, una completíssima web i un gran pressupost de màrqueting han acompanyat a les noves mascotes Wenlock i Mandeville, pensades per apropar les olimpíades als nens de tot el món.

Esports: Un total de 26 esports i 302 esdeveniments es realitzaran als Jocs. El beisbol i el softbol deixen de ser presents en el programa oficial dels Jocs Olímpics, alhora que s’incorpora la competició femenina en la boxa.

Seus: El pla olímpic de Londres divideix la ciutat en tres zones principals: el Parc Olímpic, la Zona Fluvial i la Zona central. A més, algunes seus se situen fora de l’àrea de Londres.

Recordem que: els jocs olímpics es diuen així perquè ja es jugaven en la ciutat de Olímpia, a la Antiga Grècia (776 a.C – 392 d.C ). Els aletes que hi participaven eren homes del poble que es preparaven en el gimnàs esperant que els joc comencessin.

Anuncis