Ana Tarrés destituïda com seleccionadora de natació sincronitzada

Andrea Puerta 3rB

La natació sincronitzada està vivint un dels millors moments de la història. Els campionats Europeus, juntament amb les olimpíades, han portat a les nostres nedadores a l’èxit. Però sempre diuen que desprès d’una bona temporada apareix una de dolenta, i això ha succeït…

natacio sincro

Per sobre de tots els assoliments en el món de la natació sincronitzada,  i de les seves 55 medalles aconseguides al llarg dels seus 15 anys de treball sense descans, l’entrenadora de l’equip de la selecció espanyola, Anna Tarrés, ha sigut destituïda del seu càrrec definitivament el dia 6 de setembre de 2012. Hi ha diverses opinions sobre la decisió del president de la RFEN, Fernando Carpena.

15 nedadores de la selecció espanyola denuncien els mals tractes durant els entrenaments de la temporada. Per fer-ho han escrit una carta exposant les seves vivències amb ella. No volen que es torni a repetir el que denuncien, i volen deixar-ho ven clar. La carta, molt dura, relata i detalla els insults i amenaces que van rebre les nedadores per part de Tarrés.

Totes expliquen que van patir pànic a causa de menyspreu, les manipulacions, les amenaces i els insults. En l’escrit es diu, així mateix, que ningú pot qüestionar a Anna Tarrés els resultats obtinguts, però també es ressalta que “l’esport espanyol no ha d’admetre ni sentir orgull de medalles aconseguides A QUALSEVOL PREU”

Les nedadores que signen la carta són: Laia, Paola Tirados, Carla Violán, Cristina Violán, Ana Violán, Laura López, Eva Zhdanova, Neus Seguí, Jordina Pallarols, Julia Casals, Itzias Aspe, Lara Oyanarte, Itahisa Robaina i dos més que volen mantenir el seu anonimat.

natacio sincro2jpg

Aquesta situació ha suposat una commoció per a tothom que practica aquest esport ja que ningú s’ho podia esperar. Sempre hem cregut en l’entrenadora Tarrés i sempre hem cregut que feia a la perfecció el seu treball. I no era així. Ara els seus actes han portat conseqüències.

Si voleu llegir la carta que les nedadores van escriure, cliqueu el següent enllaç:

http://www.elcorreoweb.es/deportes/154049/nadadores/denuncian/metodos/anna/tarres

http://www.diarioinformacion.com/especiales/juegos-olimpicos/2012/08/sirenas-cuelgan-bronce-sincronizada-equipos-n31_30_1242.html

Anuncis