14N- EuroVaga

Marc Bernal 3rB

La Confederació Europea de Sindicats (CES)(en el que s’inclouen la UGT i la CCOO) ha convocat la primera “eurovaga” pel 14 N. No és una vaga general normal, sinó que es una vaga convocada per diferents països Europeus i l’ objectiu és comú: protestar contra les retallades que proposen els governs i  contra la pèrdua dels assoliments socials.

eurohuelga[1]

 En aquests moments s’han sumat 6 països: Espanya, Portugal, Grècia, Xipre, Itàlia i França. El 14-N coincidirà amb la campanya electoral catalana del dia 25 de Novembre i amb el debat dels pressuposts generals de l’estat. Aquesta confluència d’esdeveniments podrien influir negativament en les eleccions catalanes.

La vaga general europea va ser aprovada el dia 19 de Octubre de 2012,  (des que està governant el PP al país ja es la segona vaga general en el mateix any i en 8 mesos). El 24 d’octubre es va unir la Confederació General de Treball (CGT) i la Unió Social Obrera (USO) a questa  convocatòria de la vaga. Cada vegada es té la sensació de que la gent pateix més , tant els que tenen menys com els que tenen més. Ara la gent és més pobre i la classe mitjana va desapareixent mentre que la classe alta es manté i això podrà provocar pròximament enfrontaments entre classes socials.

El president d’Espanya (Mariano Rajoy) assegura que  <<aquesta vaga no ajudarà a la imatge d’Espanya a l’estranger ni a solucionar problemes polítics… i diu que és molt dur adoptar mides econòmiques i fiscals que no li agraden gens però que els efectes de totes aquestes no es veuran fins  els 2 pròxims anys>>

Nosaltres pensem que la situació cada vegada és més difícil. Els altres països tampoc ens ajuden (Alemanya i altres països pensen que s’han de fer més retallades per sortir de la crisi …) perquè ells tampoc tenen una economia avançada i efectiva. I els polítics no acaben de trobar la solució. Pot ser que la solució vingui de part de la ciutadania, de las propostes societat civil. Sigui com sigui, tots hem de lluitar per sortir-nos d’aquesta situació.

Anuncis