El handbol

Marc Bernal 3rB

L’handbol és un esport  d’equip, que consisteix en ficar una pilota llençada amb la mà a una porteria,. Hi ha diferents tipus d’handbol com l’handbol platja, l’handbol a pista de futbol sala, el mini handbol…

 A la lliga espanyola d’handbol (ASOBAL) hi ha16 clubs (FCBarcelona Intersport, BM. At. Madrid, CNG, PDR, VDA, Alser Puerto Sagunto, BM Aragón…) En aquest moment el líder a la lliga Asobal és el FCBarcelona Intersport, que és el guanyador de la lliga de l’any passat.

Handbol

Els orígens del handbol es busquen  en una sèrie de jocs grecs i romans molt similars a aquest esport. Però va ser al SXX quan es va començar a practicar al centre i nord d’Europa. Molts historiadors asseguren que l’origen actual de l’handbol és a Alemanya i servia com  a entrenament per a gimnastes. Va ser un professor de gimnàstica  danès el que va idear el nom d’aquest esport (HANDBOLL).

En l’actualitat l’handbol és un esport molt popular a zones d’Amèrica, Canadà, Austràlia, Gran Bretanya i Irlanda. Des de l’any 1972 l’handbol és un esport olímpic.

L’handbol no és un esport tant popular com el futbol o el bàsquet però es un esport amb el que som importants. Aquest any, als jocs olímpics de Londres, l’handbol espanyol va guanyar la medalla de bronze.

A l’ institut hi ha alumnes que practiquen aquest esport. És un esport dur però és un esport d’equip i molt complert.