Els Beatles fan 50 anys

 

Sandra Cantero 3rB

Aquest any fa ni més ni menys que 50 anys que van aparèixer els Beatles a Liverpool, al 1962. Eren un grup d’amics a qui els agradava molt la música i es reunien en garatges per tocar. Al principi tocaven en petits escenaris com The Cavern, un pub típic d’aquell anys. En aquell escenari va ser on els va descobrir Brian Epstein, el propietari d’una important tenda de música i, des d’aleshores, el seu manager.

El grup inicial estava format per 5 components:  Lennon,  McCartney, Harrison, Stuart Sutcliffe (baix) i Pete Best (bateria). Més tard Stuart Sutcliffe va abandonar el grup i Pete Best va ser reemplaçat per Ringo Starr, i així es va quedar el grup fins que es van retirar.

Beatles

Els components del grup que es van fer notar més van ser John Lennon i Paul McCartney. Amb la cançó Love me do, es van consagrar com les veus del grup. Les ràdios van començar a posar aquesta cançó al 1962, però ningú es podia imaginar en aquell  moment que aquest grup arribaria tant alt.

El primer disc dels Beatles el van treure al mercat al 1962. La seva música no feia preveure que estava a punt de canviar la música a tot el món. De seguida es van fer coneguts mundialement i va sorgir la “beatlemanía”, que conquistava a joves any rere any. A partir d’aquell moment van començar a compondre cançons tan conegudes com Let it be, Yellow submarine o Yesterday.

Beatles2

Mentre ells gravaven cançons, tot estava canviant al seu voltant, als concerts cada cop anava més gent, les fans començaven a cridar més fort i els medis de comunicació deien que necessitaven, fins i tot, policies al voltant del locals on actuaven.

En tots aquets anys, casi totes les xifres dels Beatles són records, discs venuts, versions realitzades amb èxit, seients de concerts venuts… Tot  i  així, les xifres no poden dir la influència musical de la que es considera la banda més importat de la història.

Va ser un grup molt intens i amb un ritme de producció alt: van fer deu discos en vuit anys i van fer unes gires llargues i esgotadores que fins i tot a meitat de carrera van decidir abandonar.

El 1970 es van separar. Lennon va començar una carrera en solitari i va fer un “hit mundial”, Imagine. McCartney també va decidir emprendre el camí de la música en solitari. En canvi Starr i Harrison van fer una amplia varietat d’àlbums junts.

John Lenon

En definitiva, els Beatles ja fa 50 anys que van sorgir del no res, i encara ara la gent els segueix escoltant, segueixen agradant molt, i jo crec que els Beatles és un dels pocs grups de la història que mai serà oblidat.