L’escriptor Amin Maalouf al CCCB, entrevistat per l’Imma Monsó

 

Èric Zaldívar 3rB

El 24 d’octubre Amin Maalouf va ser entrevistat al CCCB per Imma Monsó. El motiu d’aquesta conferència va ser la presentació de la seva nova obra Los Desorientados.

Amin

Amin Maalouf és un escriptor Libanès que escriu en llengua francesa.  El pare de l’Amin va ser periodista libi. L’escriptor va estudiar sociologia i economia política en una escola jesuïta. A causa de la guerra libanesa, Amin va fugir a França on ha viscut des de llavors.

En aquest llibre parla sobre la seva manera de pensar, els seus ideals polítics, les seves idees literàries.  La idea de fer aquest llibre se li va ocorre quan va rebre una trucada d’un dels seus millors amics, que feia molt temps que no el veia. S’estava morint i el volia veure. Va anar a veure’l i va anar apuntant en una llibreteta  les diverses emocions, pensaments i recollint records de la seva infància.

Ha escrit diversos llibres d’ assaig com Les identitats que maten i diverses novel·les com Lleó Africà. Però a la seva pàgina podeu trobar més informació sobre les seves obres.

Amin Maalouf2

A la conferència feta el passat 24 d’octubre, Amin Maalouf va ser entrevistat per l’Imma Monsó, professora del Institut Duc de Montblanc i guanyadora del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull  2012. Va ser una entrevista extensa i molt didàctica. Va parlar de les identitats de cadascun de nosaltres i va generar molta participació. Ell es va definir com un home amb arrels libaneses i franceses que no es poden separar.   Va parlar sobre les identitats, un tema que el preocupa molt i que  trobem a la seva obra. També es va debatre sobre  la memòria i sobre les relacions entre Orient i Occident.

En definitiva, va ser una entrevista molt suggerent i educativa. Van assistir-hi alguns professors del Duc i alumnes de Batxillerat. Podeu veure més informació a la web de l’institut.

Anuncis