Parlem de l’horari escolar del Duc

Desirée Pérez, Miriam Coronas i Laura Salerno 3rB

Des que va començar la reforma de l’ensenyament, l’horari escolar a gairebé a tot l’estat espanyol menys a Catalunya és de les 8:00h a les 14,30h. ‘És el que s’anomena horari intensiu o compactat.

Dud de Montblanc

A Catalunya sempre hi ha hagut instituts que han demanat la jornada intensiva i el Departament d’Ensenyament mai ha estat d’acord a donar-la. Però a l’actualitat, a causa de la crisi, un total de 379 instituts públics catalans, el 63% del total, tenen la jornada intensiva aquest curs. Aquest horari permetrà estalviar uns 9,4 milions d’euros segons estimacions del sindicat de secundària ASPEPC·SPS.

Irene Rigau, Consellera d’Educació, comenta que els centres que no estan autoritzats a fer la jornada intensiva és perquè no compleixen  les condicions necessàries (projecte del centre demanant la jornada compactada) o perquè no s’ha posat d’acord tota la comunitat educativa. Aquest  últim és el cas del nostre institut.

La nostra opinió és que és molt injust ser  l’únic institut de tot Rubí que no tingui horari intensiu, ja que té moltes avantatges.  A continuació mostrem un quadre on es poden veure els avantatges i inconvenients de la jornada partida:

AVANTATGES

(no intensiu)

INCONVENIENTS

(no intensiu)

Els alumnes de primer cicle comencen a acostumar-se a estudiar més hores . Hem de tornar a la tarda .
Les classes d’ESO no coincideixen  sempre amb les de Batxillerat. No tenim temps per estudiar ,  fer deures , etc… perquè tenim extraescolars.
No fer tantes hores seguides. Ara comencem cada dia a les 8:00h , donat que tenim una tarda menys.
No haver d’esperar tant per menjar al migdia.

No tenim VIDA SOCIAL .

 

Creiem que és  molt injust ser l’únic institut públic de Rubí que no fa horari intensiu . Per tant volíem protestar per aquesta diferència  i manifestar que no hi estem d’acord. Pensem que el centre hi guanyaria perquè estalviaria  electricitat , aigua , gas  natural (calefacció) , telèfon (Internet WIFI) … I també tindríem més temps per estudiar, fer treballs i practicar les nostres aficions.

Si voleu saber-ne més sobre la jornada intensiva als instituts catalans podeu consultar la següent adreça:

www.jornadaintensivacat.blogspot.com.es

També podeu veure el següent video sobre l’horari alDuc:

http://www.rubitv.cat/20120913/2505/tret-de-sortida-al-nou-curs-d-educacio-secundaria-marcat-per-la-implantacio-de-la-jornada-intensiva-a-l-eso

Anuncis