Els premis Grammy

Ferran Merino i Isaac Muñoz 3rC i 3rE

Els Premis Grammy són entregats a Los Angeles (EEUU) i per aquesta raó la ciutat és molt coneguda arreu del món i el seu comerç augmenta durant els dies de la celebració. Aquests premis ja porten 12 edicions contant la d’aquest any. Es van pensar a imitació dels premis Oscar de cinema però en el camp de la música, i s’han consolidat.

Els Premis Grammy, presentats per la Recording Academy dels EEUU (una associació d’Estats Units professionalment involucrada en la indústria de la música enregistrada), tenen l’objectiu de reconèixer els èxits de la indústria discogràfica.És un dels quatre shows anuals de premis musicals dels Estats Units. Els Premis Billboard, els Premis American Music, i el Rock and Roll Hall of Fame Induction Ceremony són els altres. No obstant això, els Grammy’s, que normalment se celebren al febrer, es consideren l’equivalent als premis Oscar en el món de la música, com ja hem mencionat.

Premis Grammy 1

Els tipus de musica que es premia és molt variat ( Pop, Rock, Heavy, Música Clàssica, Country, Dance,…). Els guanyadors de cada premi reben diners i també una discogràfica els  promociona un disc.

Aquest any han destacat el grup Fun que amb la cançó “We are Young” van guanyar el premi de la millor cançó de l’any. Un altre grup a destacar és Adele que amb la cançó “Site fire to the rain” va guanyar la categoria de millor actuació pop en solitari. Un altre grup com Skrillex, que també va triomfar l’any passat, ha guanyat en la categoria de millor disc dance.

Premis Grammy 2

L’any passat van destacar els següents guanyadors : el de l’àlbum de l’any per Adele, el de l’enregistrament dance per a “Scary Monsters and Nice Sprites” de Skrillex. De l’any passat també cal destacar a guanyadores com Lady Antebellum que va guanyar 4 Grammi’s, a Katy Perry i a Lady Gaga.

Anuncis