Els alumnes de 3r visiten l’empresa dels Germans Boada

Carla Nacher González 3er D

El dia 20 de març de 2013 els alumnes de 3er del Duc de Montblanc vam visitar les instal·lacions d’un dels centres d’elaboració d’eines per la construcció RUBI dels Germans Boada. Aquesta instal·lació està situada a la comarca del Penedès.

Al arribar ens van dividir en grups i vam recórrer diferents ambients en els quals ens explicaven diverses qüestions sobre les eines, la seva evolució i les construccions de pedra seca.

German Boada5

Dins de l’ instal·lació més gran ens van ensenyar un museu en el que ens mostraven l’evolució de les eines, des de les antigues eines que es construïen amb fusta fins les eines actuals, les quals algunes són elèctriques, i la seva utilitat en la construcció.

També vam fer un taller utilitzant una peça de ceràmica, la qual vam aprendre a tallar-la amb una eina de tall i la vam tallar en peces de tangram. Després amb les peces vam construir diferents figures de tangram que hi havia representades en un paper.

German Boada2

A l’exterior hi havia un habitatge construïda amb pedra seca, que vol dir que ha estat construïda sense cap tipus de conglomerat, fang, guix… Ens van explicar per què podien servir: per guardar el menjar dels animals o les eines, com a habitatge o per protegir als pagesos del fred. A sobre d’aquest habitatge hi plantaven unes plantes específiques que gràcies a que les seves arrels xuclen l’aigua de la pluja impedint que l’habitatge s’ensorri.

Per últim, tots els tercers vam anar a un auditori a veure un audiovisual per aprendre les diverses maneres de construir.

Crec que la sortida va estar bastant bé perquè hem pogut aprendre el nom d’algunes de les eines més importants que no coneixíem i el taller del tangram va ser entretingut. Algunes parts de l’explicació eren monòtones però com es van combinar amb el taller no va ser tan avorrit. A més a l’hora de dinar vam estar a Llorenç del Penedès i ens ho vam passar molt bé.

Anuncis