Educaduc col•labora en el “Dia internacional de la llibertat de premsa”

Emma Heredia i Carla Nacher 3rD

La nostra revista Educaduc vol participar en el “Dia internacional de llibertat de premsa”  que se celebra el 3 de maig. La UNESCO ha preparat una iniciativa a nivell mundial, “Freedom of Expression”, per tal de sensibilitzar als joves sobre la necessitat de tenir una premsa lliure a les societats democràtiques. Per això volem demanar la col·laboració de tots vosaltres en aquesta iniciativa.

Llibertat d'expressió2

Per participar, cal que cerqueu o elaboreu una fotografia que faci referència al fet de la llibertat de premsa i la pengeu al següent enllaç de facebook:

https://www.facebook.com/UNESCO.EducationAsiaPacific?fref=ts

Si no se us acudeix cap idea, podeu anar a aquesta altra pàgina web de la UNESCO i us podeu inspirar en unes pancartes –en diferents idiomes- que suggereixen propostes:

http://www.unescobkk.org//communication-and-information/world-press-freedom-day/

Us animen a participar en aquesta iniciativa tan interessant i senzilla en aquests moments que la llibertat d’informació cada vegada està més conculcada, tant a països del tercer món com als més desenvolupats. No hem d’oblidar que a casa nostra hi ha cada vegada més periodistes que no volen cobrir la informació que els polítics donen a les rodes de premsa perquè no els hi permeten fer cap pregunta.

La feina dels periodistes és preguntar, indagar  i explicar el que passa a la nostra societat. Si la informació que tenim és limitada, parcial i no és crítica, la democràcia també es veu afectada. No hi ha una veritable informació i la veu dels mitjans –que han de ser lliures- queda silenciada.

La informació està redactada en anglès. Esperem que tingueu els coneixements bàsics per poder entendre el contingut. Si teniu dubtes podeu accedir a traductors “online”.

Anuncis