Ens acomiadem de Constantino Romero i de la seva veu

María Latorre i  Ián Alarcos 3rD

 El presentador, locutor i actor, que el 12 desembre de 2012 va anunciar la seva jubilació després de 47 nays de carrera profesional, ha mort el 12 de maig d’aquest any. Ha estat una pèrdua important perquè ha sigut un referent  en el món del periodisme. La seva veu –càlida i suggerent- ens ha acompanyat  al llarg de  olts anys  i ens ha feet gaudir.

Constantino Romero

Ha posat la veu a actors internacionals tan importants com Clint Eastwood, Sean Connery, Arnold Schwarzenegger, Roger Moore, Donald Sutherland en Novecento; a Humphrey Bogart, en La legión negra; al personaje Kunta Kinte de la serie Raíces; y a Michael Caine.

Quan veiem aquestes pel·lícules escoltem la seva veu i el recordem. És una manera de sobreviure la mort. Per tant, el seu treball i el seu esperit de superació no ha estat inútil. La feina ben feta perdura en el temps. Mira aquesta escena de la mítica pel·lícula Blade Runner i escolta la seva veu: http://www.youtube.com/watch?v=oKLhegn-sZ4

Constantino Romero García va néixer el 29 de maig de 1947 a Albacete. Va ser un presentador de televisió, locutor i actor de doblatge espanyol. Va viure a Barcelona a partir dels nou anys, on va desenvolupar la seva activitat professional realitzant treballs tant en castellà com en català. Va obtenir dos TP d’Or com a Millor presentador al 1996 per la “Parodia nacional” i al 1999 per “Alta Tensión.”  A més va estar nominat al  1991 a la mateixa categoria per “El tiempo es oro.”

També és molt recordat per les seves actuacions teatrals. Va començar com actor al 1983 amb l’obra “Opera de tres peniques“, una versió en catalá de Bertold Brecht. Després ha actuat en moltes obres més amb molt èxit.

 

 

Anuncis