L’efecte de la música a la nostra societat

Emma Heredia i Carla Nacher 3rD

El tipo de música canvia segons l’edat, l’etnia, la cultura i el sexe. Hi ha molts tipos de música: alternativa, clàssica, folclòrica, heavy-metal, jazz, rap, rock, pop, electrònica, salsa, grunge, house, techno…

La música afecta de varies maneres a les nostres vides i a la nostra societat. Pot ser un instrument de manipulació que produeix als oients diverses conseqüències: pot determinar conductes o simplement produir opinions. També genera grups de pertinència, creença i identitats. Per tant, té una gran influència en la gent.

L'efecte de la música

Els adolescents utilitzen la música com a reforç d’identificació en el seu grup d’amics. També pot ser utilitzada per relaxar-se, entretenir-se o evitar el sentiment de soledat. Segons el Centre d’Investigacions Sociològiques i Eurostat, el 78% dels joves entre 18 i 24 anys escolten música tots o casi tots els dies. Segons una enquesta, els joves escolten música un promig de 40 hores setmanals. Molts escolten música tot el dia: al autobús, a casa, fent deures i feines de casa, amb els amics, per relaxar-se,i fins i tot dormen amb música. Està clar que la música els ajuda.

Albert Einstein deia que la música estimula a les persones de forma positiva. Per això tenia un violí, per poder desxifrar equacions Està demostrat que la música pot estimular la memòria i ajuda al desenvolupament dels nens. Un experiment a Los Ángeles deia que els nens que rebien classes de teclats, milloraven un 34% les seves habilitats i el raonament.

També es diu que hi ha un “Efecte Mozart” que ajuda temporalment a augmentar la memorització, de manera que els estudiants podran obtenir millors resultats acadèmics. Ajuda a la retenció del estudi. Els investigadors creuen que aquest tipus de música llibera neurones al cervell. Escoltar qualsevol pesa de Mozart abans de estudiar ajuda a relaxar-se i treure millor resultats.

Així doncs, la música pot produir efectes positius i negatius. Per els joves és imprescindible i sembla que els ajuda a concentrar-se.

Anuncis