Dos estudiants del DUC seleccionats per al programa “Joves i ciència 2013”

Judith Serrano 3rD

Dos estudiants del Duc de Montblanc han estat seleccionats pel Programa Joves i Ciència 2013. Aquests estudiants de 4t són: Celia Aranda i Marc Homs. Els volem felicitar perquè només han pogut accedir 50 estudiants de tot Catalunya.

El programa de Joves i Ciència, organitzat per la Fundació Catalunya – La Pedrera, té per objectiu potenciar l’ interès per la recerca científica entre els estudiants. Es dirigeix a joves amb motivació per la ciència, als quals ofereix la possibilitat d’entrar en contacte amb la investigació científica durant tres anys (4t d’ESO, 1r de batxillerat i 2n de batxillerat).

Joves i ciència

Entre tots els estudiants de Catalunya que participen es seleccionen 50, 10 per a cada un dels projectes que es proposen:

  • L’univers observable: asteroides, exoplanetes i lents gravitacionals.
  • La química a la vida quotidiana.
  • Investiga la biodiversitat en 12 dies!
  • Canvi climàtic i canvi global a l’alta muntanya.
  • De l’ADN a la malaltia: un viatge per la biologia tridimensional de les proteïnes.

El procés de selecció demanava una carta de motivació que el candidat havia de fer; un nivell de llengua anglesa bo, donat que els hi feien una entrevista en aquest idioma; un bon expedient acadèmic que els hi permetés competir amb els altres aspirants; i una entrevista personal a la última fase del procés. Els alumnes del Duc han demostrat estar entre els millors aspirants i per aquesta raó ens sentim molt orgullosos i satisfets.

Anuncis