“Polseres vermelles”, una sèrie que commou als seus seguidors

Carla Nacher i Emma Heredia 3rD

“Polseres vermelles” és una sèrie televisiva de TV3 amb gran nombre de seguidors que tracta d’un grup de nois joves que conviuen a un hospital.

El creador és Albert Espinosa que va néixer el 5 de novembre de  1973. Als 13 anys li van diagnosticar un osteoclastoma de la qual li van tenir que amputar una cama. Més tard va patir un metàstasis i va ser necessari l’extirpació d’un pulmó (16 anys) i del fetge als 18. En total, va estar 10 anys en hospitals. I aquesta va ser l’experiència que li va fer que fes llibres, sèries de televisió, guions de cinema,…

Polseres vermelles1

Als 19 anys va començar  els estudis de Enginyeria Industrial, a Barcelona. Però va acabar treballant a la rama televisiva, començant per la ràdio de TVE i TV3 i cinema, documentals, concursos,…. I ara és un referent com director, guionista i actor. Algunes de les obres d’Albert Espinosa són “Brúixoles que busquen somriures perduts”, “Si tu hem dius vine ho deixo tot….però diguem vine”,..

Argument

Polseres vermelles és un sèrie que tracta sobre un grup de nois i noies que han coincidit a l’hospital a causa de les seves malalties. I la seva dinàmica de grup és l’amistat, les ganes de viure i l’afany de superació.

Personatges

El principal protagonista és en Lleó (Àlex Monner), un noi lluitador i espontani que lluita contra la malaltia que té. En la primera temporada comparteix habitació amb en Jordi, i es faran molt amics. El líder té una germana que és la única que el va a veure a l’hospital.  Més tard, Lleó haurà de superar nous reptes que li proposa la vida.

Després tenim a en Jordi (Igor Szpakowski),  que es tracta del segon líder i és un noi que pateix càncer. Però els seus amics l’animen a fer-se quimioteràpia i pot curar-se de la malaltia. Tot i que els polseres l’ajuden, ell decideix quedar-se al marge i no tenir cap contacte amb ells. Però la mala decisió el fa reflexionar i acaba tornant amb ells.

 L’ Ignasi (Mikel Iglesias) va morí en la primera temporada a causa d’una malaltia cardíaca greu. Tot i així, els seus companys mantenen el seu record viu i celebren el seu 18è aniversari al cementiri.

En Toni (Marc Balaguer), és el llest del grup; estava hospitalitzat però acaba treballant al hospital i els manté al corrent de tot el que passa al centre.

El Roc (Nil Cardoner) és l’imprescindible del grup , va estar dos anys en coma a l’hospital i es va convertir en un dels polseres. Gràcies als seus companys va poder despertar-se i ajudar-los. Quan surt de l’hospital, en Roc no perd el contacte amb ells.

La Cristina (Joana Vilapuig) és la única noia del grup; pateix anorèxia. Quan es cura se’n va a França a estudiar dansa i  troba una nova vida lluny dels polseres. Tot i ser així, acaba tornant amb ells.

Polseres vermelles2

Argument primera temporada

En Lleó porta temps a l’hospital perquè l’han detectat un càncer a la tíbia. La seva mare ha mort fa poc i els dies a l’hospital es fan molt llargs i tristos. En Lleó coneix al Benito, un home encantador que l’acompanya i l’ajuda sempre que és necessari. Per a ell en Benito és el pare que voldria tenir. En Benito li diu que perquè la seva estança a l’hospital sigui més afable hauria de formar un grup. El grup el formarien el líder, el segon líder que seria el líder si no hi hagués el líder, el guapo, el llest, l’imprescindible i la noia. En Lleó buscà a tots els membres del grup. El líder seria ell; el segon líder en Jordi, el seu nou company d’habitació que té el mateix càncer que ell; el guapo seria un noi que havia conegut amb el que al principi no es portava molt bé perquè era el típic cregut que maltracta als seus companys, es diu Ignasi; el llest seria en Toni un noi d’allò més simpàtic que estava desitjant formar part del grup; l’imprescindible seria en Rock, un noi en coma de l’hospital; i la noia seria la Cristina que té anorèxia i coneix al Lleó a l’hospital. En Lleó reparteix una de les seves polseres vermelles a cada membre del grup. Es van anar coneixen i es van adonar de que tots tenien coses a aportar-se per poder superar amb felicitat els dies a l’hospital. En Toni es pot comunicar amb en Rock que està en coma però la seva ànima encara segueix molt desperta. La Cristina comença a sortir amb en Jordi però s’adona que en veritat està enamorada d’en Lleó però no sap que és corresposta fins que en Lleó una tarda li dóna un petó. El grup passa etapes difícils perquè no és fàcil estar malalt i patir, però gràcies a les bones experiències que passen estan més feliços i es senten segurs perquè saben que es tenen els uns als altres per qualsevol cosa. L’ Ignasi pateix un problema a una artèria que es complica i mor. Els polseres es reparteixen la “vida” de l’ Ignasi, simbòlicament perquè sempre estigui amb ells. Els membres del grup concentren totes les seves forces per despertar a en Rock, l’imprescindible. Ell havia cantat feia uns dies i era  dolent per als metges però per als membres del grup va ser molt esperançador, es van donar les mans tots i van transmetre les seves forces a en Rock i van aconseguir despertar-lo. Després d’un període de temps i moltes coses viscudes a l’hospital li donen l’alta a tots els membres del grup menys a en Lleó i en Rock al que aviat també li donaran l’alta. En Lleó ho està passant malament perquè en Benito està a la UVI molt greu ja que pateix una malaltia que va heredar de la seva mare. En Lleó està content de que els hi donin l’alta però a la vegada trist perquè aviat es quedarà sol a l’hospital. En Lleó i la Cristina en el comiat es donen un petó i es prometen que es tornaran a veure molt aviat. Els demés continuen la seva vida fora de l’hospital encara que no per molt temps.

Polseres vermelles3

Segona temporada

En Lleó porta temps a l’hospital sol i porta dies que no ha de fer-se quimioteràpia perquè creu que ja està del tot recuperat i que li donaran l’alta. El mateix dia en el que ha de marxar li diuen que encara no pot marxar perquè el càncer se li ha expandit i ha de fer algunes sessions més de quimioteràpia. En Lleó se sent derrotat però encara i així segueix lluitant i assisteix a quimioteràpia. Arriba la seva companya d’habitació, la Rym, una noia que pateix càncer de mama. Al principi no es porten molt bé amb en Lleó però es van coneixen i s’adonen de que tenen moltes coses en comú. Al principi s’agraden però s’acaben fent amics fins el punt de que s’ajuden l’un a l’altre a superar la malaltia i s’estimen pràcticament com a germans. A més en Lleó segueix estimant a la Cristina. En Jordi porta una vida completament diferent a la que tenia a l’hospital, treballa de mecànic a un taller en el que fa algunes amistats, a més també assisteix a classe. La seva vida és difícil fora de l’hospital perquè sent que s’ha d’afrontar al món sense cama i amb moltes coses passades per culpa de la malaltia. Li agrada molt una noia de l’institut que es diu Mireia. La Cristina ha estat a una escola de ballet però agafa un atac d’ansietat i ha de tornar a l’hospital a la planta de psiquiatria. En Toni treballa a l’hospital com ajudant. En Jordi torna a l’hospital, li troben un nou tumor però no resulta ser benigne, de manera que tots els polseres tornen a estar junts al l’hospital.

Anuncis