“Scrapbooking”, un creatiu passatemps

Carla Nacher i Emma Heredia 3rD

L’scrapbooking es tracta d’un mètode de conservar històries personals i familiars en forma de fotografia o composició. Es fa mitjançant records en àlbums decorats de manera personal. La paraula “scrapbooking” és un paraula anglesa per definir un llibre de retalls.

Scrapbooking2

Història 

El scrapbooking apareix al 1769 quan l’escriptor William Granger va publicar la història d’Anglaterra. En aquesta publicació va incloure dibuixos i pàgines en blanc perquè els lectors hi poguessin agregar els seus propis comentaris i il·lustracions.

Thomas Jefferson, el antic president d’Estats Units, també va utilitzar aquesta manualitat. Va guardar i reunir en àlbums retalls de diaris durant el seu mandat a la Casa Blanca (1801-1809). Aquesta manualitat es va expandir, i la gent va començar a col·leccionar articles de diaris, dibuixos i records que agrupaven en un llibre. Dissenyaven els seus propis àlbums, sobre diversos temes, amb portades personalitzades, etc. Gràcies a que també hi afegien cadenats per salvaguardar la seva intimitat van sorgir els diaris personals.

John Poole va publicar al 1826 el Manuscript Gleanings and Literary Scrapbook. Era un manual de com escriure poemes, entrades d’un diari personal i “scraps”. Es poden fer servir papers o retalls de tela  per fer un collage per la creació de memòries i records.

Aquest divertit passatemps de decorar s’aplica també a cartes, a poemes, a invitacions o a tot allò que et proposi la teva imaginació.     S’ha demostrat que als Estats Units hi ha uns 25 milions de persones aficionades a aquest entreteniment.

Què necessitem?

Per exercitar aquesta activitat necessitem principalment un àlbum, el qual el decorarem d’un manera original i personal. El material que es necessita no és limitat, sinó que es pot utilitzar tot allò que la imaginació ens dicti. Podem utilitzar des de feltre fins a petites joguines per decorar. També normalment es posen papers estampats que podem comprar en botigues més especialitzes de Barcelona o Terrassa. Podem ajudar-nos amb eines i màquines de tall per facilitar la feina.

Scrapbooking1

Ara també existeix el scrapbooking digital que es tracta de fer les creacions al ordinador amb l’avantatge de no comprar els materials i de treballar d’un manera més neta.

Per fer  aquest tipus d’activitat es recomana tenir un lloc sense entrebancs ni objectes que molestin. Els materials han d’estar disposats d’ una manera ordenada per tal de treballar més còmodament.

Amb els últims anys el scrapbooking es coneix cada vegada més i això fa que es tracti d’una activitat internacional que moltes persones gaudeixen.

Anuncis