Visitem Equador

Ariadna Maldonado 3rD

Us presentarem un país situat a Sud Amèrica, l’Equador, que volem apropar-vos per tal que el conegueu millor. El nom prové de que aquets país està situat a la meitat de la Terra. Per aquesta raó hi ha una línia a la ciutat de Quito que es diu “la midat del mundo”.

Equador

Entre altres particularitats volem destacar:

Virgen del  Panecillo: és un monument de la ciutat de Quito,  que és la capital d’ Equador. L’escultura té aquest nom perquè està situada sobre el cim d’un  turó en forma de pa. Està en el lloc número 58 entre les estàtues més altes del món. Per tant, domina tota la ciutat.

L’autor d’aquest monument, Bernardo de Legarda, va fer la Verge ja que va ser contractat pels pares franciscans, que desitjaven una imatge de la Verge Immaculada Concepció. La Verge també representava l’assumpció al cel ja que portava unes ales. Es va instal·lar  el 28 març 1975.

Mitad del Mundo: a la plaça que rep aquest nom hi trobem la parròquia de Sant Antoni i la seu de la Unió de Nacions Sud-americanes. També hi ha un museu etnogràfic, on podem veure la història indígena d’Equador. Entre 1979 i 1982 va ser construït un monument de 30 metres d’altura per marcar el punt on es deia que l’Equador travessava el país en aquell moment. Al costat del Museu hi ha com un centre turístic que és una rèplica d’una ciutat colonial espanyola desapareguda, anomenada “Ciudad Mitad del Mundo”.

Hemiclo de la Rotonda: és un monument situat a Guayaquil –una de les ciutats més importants d’Equador-. Va ser inaugurat  el maig de 1938, per commemorar la trobada entre Simón Bolivar i José de San Martín (dos llibertadors importants), que van decidir el futur de La Provinicia Libre de Guayaquil i de la Independència sudamericana.

El volcà Chimborazo: aquest país també té una naturalesa força interessant. El Chimborazo és la muntanya més alta del país amb 6.310 metres d’altura i està situaada a només 160 km al sud de la línia equatorial. Forma part de la serralada dels Andes.

Si teniu oportunitat de viatjar a Sud Amèrica, no dubteu en anar a Equador i visitar aquests llocs. Segur que us encantaran.