Jocs olímpics, una oportunitat per la pau

Neus Cara, 3rB

Els Jocs olímpics, abreviats JJ. OO., són un esdeveniment internacional de gran importància, en el que competeixen atletes de tot el mon.  En els jocs olímpics d’estiu i en els jocs d’hivern més de 13.000 atletes de més de 200 nacions participen en gairebé 400 competicions de 33 esports.

Oilimpiadas2

Els atletes que finalitzen cadascuna de les competicions, en tercera, segona i primera posició, reben una medalla de bronze, de plata i d’or respectiament.

Els Jocs Olímpics moderns es van inspirar en els del segle VIII a.C organitzats pels antics grecs a la ciutat d’Olímpia entre els anys 776 a.C i el 393 d.C

El moviment olímpic ha anat evolucionant durant els segles XX i XXI i ha donat lloc a diversos canvis en els Jocs. Alguns d’aquests ajustos han consistit en la novetat dels Jocs d’hivern, que són els que es practiquen esports d’hivern i/o neu, els Jocs Paralímpics, que són els que estan destinats a atletes amb discapacitat, i els Jocs Olímpics de la joventut, que són els Jocs per a adolescents.

En la actualitat, als Jocs Olímpics hi són representats gairebé tots els estats. Amb el creixement dels Jocs també han augmentat els boicots, el dopatge, els suborns i els actes de terrorisme.

Els JJ. OO. es converteixen en una oportunitat per la ciutat amfitriona i el país de presentar-se davant de la resta del món. També donen la oportunitat a atletes desconeguts de ser reconeguts a nivell nacional i/o internacional.

Els Jocs Olímpics de l’antiguitat van ésser festes atlètiques celebrades cada quatre anys en el santuari de Zeus, a Olímplia, Grècia.

Durant els Jocs, qualsevol mena de conflicte entre les ciutats era posposat fins al final d’aquests: aquest esdeveniment d’hostilitats era conegut com a “treva olímpica” o “pau olímpica”. Era un bon costum que paralitzava els enfrontaments durant el temps que es feien els Jocs. Per això, també són una oportunitat per la pau.

Anuncis