Imma Monsó, professora del DUC, guanya el Premi Nacional de Cultura

Malena Manobens 3rB

Els Premis Nacionals de Cultura i els Premis Nacionals d’Art són la distinció més important de la cultura a Catalunya.  Van començar l’any 1995 i són concedits anualment per la Generalitat de Catalunya.

L’entrega de premis es realitza entre setembre i octubre, i és una cerimònia presidida pel President de la Generalitat. Des de l’any 2009 són concedits a través del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

Entre 1995 i 2012 es van crear diverses subdivisions dels premis, establint fins a 17 premis diferents. Aquest son alguns d’ells:

Premi Nacional de Cinema

Premi Nacional de Literatura

Premi Nacional de  Música

Premi Nacional de Periodisme i

Premi Nacional de Teatre.

Alguns guanyadors del Premi Nacional de Cinema

Agustí Villaronga  ha tingut moltes nominacions i premis als Goya per la seva pel·lícula ‘Pa Negre’ i va obtenir el premi Nacional de Cinema l’any 1997 per ’99.9’

-A principi d’aquest segle,  Joaquim Jordà va ser el guanyador del premi Nacional de Catalunya amb ‘Mones com la Becky’. També ha fet pel·lícules com ‘Día de muertos’ i ‘Més enllà del mirall’

-El darrer any (2012), Isaki Lacuesta va adquirir el premi Nacional de Cinema per el seu documental ‘El cuaderno de barrio’, el primer premi Nacional de Cinema català per una filmografia en llengua castellana.

Premi Nacional de Literatura

Aquest any el Premi Nacional l’ha guanyat un escriptor català el qual totes les seves obres les ha fet en castellà. Eduardo Mendoza trenca la tradició dels  Premis Nacionals donats pels llibres en llengua catalana, obtenint el premi per la seva novel·la.

Imma Monsó3

 De la llista dels guardonats (que tindra lloc el 8 d’Octubre 2013) volem destacar a la escriptora Imma Monsó,  professora del Duc.

Imma Monsó2

Imma Monsó  també ha guanyat el Premi Ramon Llull 2012 –el més important en llengua catalana- per la seva novel·la ‘La dona veloç’. Es l’autora, entre altres, de llibres com ‘No se sap mai’, ‘Hi són però no els veus’ i ‘L’escola estrambota’. Felicitem a la nostra professora Imma!!!.

Anuncis