Patinatge artístic sobre rodes

Ana González Anes, 2n ESO

El patinatge és un esport que requereix moltíssim esforç i sacrifici. Patino, amb els meus companys, a Ripollet i patinem unes 3h diàries de dilluns a dissabte. Aquest esport si no t’agrada mai arribaràs a res. Jo sóc a la Categoria Infantil i faig salts dobles i alguna pirueta amb el taló.

Patinatge artístic sobre rodes1

Vaig començar a patinar quan tenia 4 anys, i ara mateix porto 9 anys practicant aquest esport. Aquest esport consisteix en aprovar una sèrie d’exàmens d’iniciació C, B, A i Certificat. Quan has passat aquests  4 exàmens passes a competir per la federació.

Depèn els anys que tinguis entraràs a categoria Aleví, Infantil, Cadet, Juvenil, Júnior o Sènior. Si entres a categories quan ja ets cadet passes automàticament a una categoria B inferior, on si quedes de les 3 primeres et donen l’opció de pujar a la A. A cada categoria hi estàs 2 anys.

Normalment hi han 3 campionats; el de Barcelona, el de Catalunya i el d’Espanya. Al campionat de Barcelona competeixen totes les nenes de la província i les 9 primeres passen al de Catalunya (Normalment hi han 30-40 nenes). Al de Catalunya competeixen unes 30 nenes i passen les 9-10 primeres al campionat d’Espanya. A la categoria Cadet ja hi ha campionat Europeu, i a Júnior campionat Mundial.

Hi ha vàries modalitats de patinatge: el lliure -el que tots estem acostumats a veure-, l’escola -una modalitat en la que segueixes unes línies rodones amb patins sense frens i és la base del patinatge-, parelles -que segurament també hem vist- i el solo dance -que es una modalitat en la qual les patinadores es  desplacen per tota la pista-.

Patinatge artístic sobre rodes2

Desprès de 4 anys competint a categories he arribat a un campionat d’Espanya, que es celebrarà del 24 al 26 d’octubre a Gandia, València.

Diuen que tot el que et proposes si ho vols ho aconsegueixes. Pot ser és veritat allò de “Voler es poder”!.

Anuncis