Albert Espinosa, un exemple per tots nosaltres

Beatriz García i Aitana González, 3rE

Albert Espinosa i Puig va néixer a Barcelona el 5 de novembre de 1974. La seva formació és engenyer industrial. No obstant això, treballa com guionista  de teatre, cinema i televisió; i també és  actor  i director  de teatre i de cinema català.

A.Espinosa1

 

Als tretze anys li va ser diagnosticat un osteosarcoma ( càncer de ossos) pel qual li van haver d’amputar una cama. Va patir metàstasi i també va ser necessària l’extirpació d’un pulmó als setze anys i part del fetge als divuit i als vint i quatre va sortir de l’hospital. Una de les curiositats es que el dia anterior a l’amputació de la seva cama li van regalar un Pinotxo de fusta. Curiosament el dia després de l’operació al Pinotxo li va caure la cama esquerra (la mateixa que li van treure a ell) i des de llavors col·lecciona figures d’aquest personatge.

Al 2008 publica el llibre El món groc, al 2010Tot el que podríem haver sigut tu y jo si no fóssim tu.  I al 2011 Si tu hem dius vine, ho deixo tot… però diguem vine.

L’adaptació  teatral de l’obra titulada El petit secret es va estrenar el 9 de gener de 2007, i Idaho i Utah (cançons de bressol per nens malalts), escrita, i dirigida per ell, es va reestrenar als teatres a l’abril de 2007.

Cinematogràficament la película estrenada aquest any és Va ser que ningú és perfecte.

També va dirigir la sèrie de televisió Pulseres Vermelles al 2012-2013, que ja té dos temporades. Aquesta sèrie és bastant autobiogràfica doncs parla una mica de la seva enfermetat de la cama i del càncer i de la seva estada a l’hospital. Aquesta sèrie ha tingut un èxit fulgurant i ja es va parlar a la revista Educaduc.

Hem volgut parlar de l’ Albert Espinosa perquè ens ha impressionat la voluntat i les ganes de viure que ens transmet sempre. És una referència per tots nosaltres  i  ens proporciona energia per superar qualsevol problema. De fet, molts dels problemes que diem que tenim no són en realitat veritables problemes. Hem d’apendre de l’Albert!.

 

Anuncis