Marc Boada i les bombetes

Noelia Ventura,3rE

QUI ÉS EN MARC BOADA?

En Marc Boada ha estudiat el postgrau de Comunicació Científica (200 crèdits) a l’Institut d’Educació Continua (IDEC), Universitat Pompeu Fabra al curs 2000-2001. També va estudiar Escultura a l’Escola d’Arts aplicades de Terrassa (1981-1984) i FPI Delineació Industrial al Colegio Salesianos de Terrassa (1978- 198). Té l’acreditació oficial de Artesano escultor per Artesania Catalunya.

Marc Boada1

Com veiem les seves aficions són moltes i totes les ha practicat. Ha treballat d’escultor, de professor de matemàtiques i fa exposicions de les ciències dels materials per artistes i dissenyadors.

Marc Boada és soci de l’empresa Pèndulum –de la que va ser director-  i també ha escrit molts llibres i ha treballat a TV3, al programa de divulgació Què, qui, com?.

El TALLER DE BOMBETES

Com altres vegades, Marc Boada va fer un taller als alumnes de 3r d’ESO del nostre institut. Va iniciar-lo explicant que les bombetes eren la font de relacions socials entre les persones. Gràcies a la seva llum, tots podiem treballar, xerrar, menjar…., activitats que ens permeten socialitzar-nos. No està mal vist. Des de l’inici de la humanitat, l’home ha necessitat del foc, de la llum per organitzar-se socialment i avançar en la seva humanitat.

Marc Boada2

Ens va ensenyar molts tipus de bombetes com ara les bombetes tradicionals, els fluorescents, els  moderns LEDS… Tot seguit, va fer a una pissarra una línia de l’espectre electromagnètic on va posar els diferents tipus d’ones electromagnètiques: ràdio, llum visible, els rajos UVA, els rajos X i els rajos gamma. Així ho vam visualitzar molt bé. Vam veure també que estem envoltats de ones, sense poder evitar-ho. Ja veurem què passarà!.

El taller va ser inetressant, però a alguns se’ns va fer una mica pesat. El tema era actaul i la forma d’explicar-ho va estar bé, però va donar massa informació en poc temps.

ALGUNES FRASES DIVERTIDES QUE ENS VAN FER RIURE

 “Amb la seva dona primer va tenir química, després van tenir física, i després d’haver tingut física, van tenir biologia: un nen”.

“Els rajos UVA  s’utilitzen per posar-se ‘’torrats’’ als salons de bellesa”.

Anuncis