Annie Leibovitz, una fotògrafa molt reconeguda

Maria Cuadrado, 3r D

Annie Leibovitz va néixer a Waterbury al  2 d’octubre de 1949. És una fotògrafa estatunidenca. Va ser la primera dona a exposar la seva obra en la National Portrait Gallery de Washington DC.

Ha treballat en revistes molt importants com Vanity Fair, Rolling Stone i Vogue; això fa que sigui la fotògrafa millor pagada al món. L’art de la fotografia avui està en un moment molt important perquè amb les fotografies es poden transmetre sentiments, actituds, crítiques, emocions…. I amb les possibilitats que permet la informàtica les fotos encara tenen més impacte.

Aquestes són algunes de les fotografies que ha realitzat amb persones famoses:

  1. John Lennon i Yoko Ono

Lenon y Ono-Annie Leibovitz

Annie Leibovitz va voler immortalitzar l’amor entre l’ex Beatle i Yoko Ono per una portada de la revista “Rolling Stones”. Hores després d’haver realitzat la sessió de fotos, Lennon va ser assassinat i la fotografia va impactar més quan va sortir un mes després de la seva mort.

  1. Meryl Streep

Maryl Streep-Annie Leibovitz

L’actriu va rebutjar ser fotografiada per Leibovitz. Estava farta d’estar sota la mira pública. La fotògrafa estatunidenca li va proposar treure profit d’aquesta incomoditat. D’aquí neix aquesta imatge, en la que fins el dia d’avui no s’ha pogut saber si és Meryl Streep la que s’està estirant la pell de la cara, o una altra persona. El concepte que va voler transmetre Leibovitz es que el propi públic es el que estira el rostre (i fama) de l’actriu.

  1. Leonardo di Caprio

Di Caprio-Annie Leibovitz

Aquest retrat de l’actor mostra a un cigne envoltant-li el coll, com si estigues descansant. Leibovitz va manifestar que aquesta fotografia no estava prevista i que l’animal no estava drogat. Ella va pensar que el cigne va tenir aquell comportament perquè a Di Caprio li agraden molt els animals.

  1. Demi Moore

Demi Moore-Annie Leibovitz

Aquesta fotografia que va ser portada de la revista “Vanity Fair” a l’any 1991. Demi Moore estava de 7 mesos d’embaràs. La fotografia va causar molta polèmica, ja que per alguns crítics els va semblar una foto molt ridícula. Leibovitz va declarar per “Vanity Fair” que no li agradava la foto, ja que els pits tapats de Moore li treien naturalitat a la imatge.

       5. Michael Jackson

Michael Jakson-Annie Leibovitz

Aquesta fotografia va formar part d’una sèrie de fotos que va presentar la revista “Vanity Fair” l’any 1989. Leibovitz va retratar a Michael Jackson mentrestant feia un dels seus coneguts passos de ball. L’ex “rei del pop” tenia 31 anys en aquesta fotografia.

  1. Sting

Sting-Annie Leibovitz

Leibovitz va fotografiar al líder de The Police fent una postura de yoga al mig del desert a California. El seu cos va ser recobert de fang perquè pogués fusionar-se  amb el terra i l’horitzó de l’escena.

  1. Angelina Jolie

Angelina Jolie-Annie Leibovitz

Aquesta és una de les seves millors fotografies. Mostra Angelina Jolie en un entorn privat, mai vist. El color de l’aigua en la que està submergida l’actriu fa que la fotografia transmeti més força i faci el contrast amb els tatuatges d’Angelina.

L’art de la fotografia

Hi ha hagut molts fotògrafs importants. Entre ells destaquem Ansel Adams, fotògraf estadounidenc  reconegut  per les seves fotografies en blanc i negre de paisatges. Robert Capa és un fotógraf de guerra, un dels fundadors de l’Agència Magnum de fotografia, una de les agències més importants del món. També volem fer referència a Henri Cartier-Bresson, francès, també fundador d’ aquesta agència. El fotògraf alemany Erich Salomon és considerat el pare del fotoperiodisme. I Larry Burrows va documentar gràficament  la Guerra de Vietnam.

Anuncis