El malbaratament alimentari

Maria Cuadrado, 3rD

Amb el menjar que es llença a Europa i Amèrica del Nord n’hi hauria prou per alimentar a tota la gent del món que passa gana fins a tres vegades. I sent més concrets, a Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments a l’any, mentre que el 22% de la població catalana viu sota el llindar de la pobresa.

malbaratament alimentari foto[1]

Es llença menjar a casa, en els centres educatius, i en el procés d’elaboració dels aliments. No som massa conscients de la quantitat de menjar que es desaprofita.

Els productes que tenen una data de caducitat curta, abans que caduquin els retiren dels supermercats i desgraciadament els llencen. La data de caducitat dels aliments retirats del mercat la estipula la mateixa indústria alimentària i no un govern.

No només retiren els aliments pel fet de faltar poc per caducar, sinó que també els llencen perquè no compleixen les mides determinades o per no tenir bon aspecte. D’altra banda, les botigues i supermercats quan acumulen més aliments dels que poden vendre, els acaben llençant. O, de vegades, quan els restaurants volen oferir un menú variat compren molts aliments que després llencen o fins hi tot es malbaraten aliments quan les racions dels plats són massa grans.

Però el més impactant és que abans que els aliments arribin als supermercats ja són llençades tones i tones de menjar. Per exemple, en un camp de patates se’n llencen moltíssimes perquè pateixen petites deformacions o marques que es consideren tares, i per tant ja no es poden vendre.

Què podem fer?

Aquestes són algunes de les recomanacions que estan al nostre avast per evitar el malbaratament alimentari:

       1. Comprar el que és necessari ajustant-ho a les persones que sou a casa.

      2. Posar els aliments amb una data de caducitat més curta al davant de tot,  a la nevera o al rebost, per tal de consumir-los abans.

  1. Posar els aliments en el congelador si preveieu que no els podreu consumir aviat.
  2. Ajustar la temperatura de la nevera per aconseguir una més bona conservació dels aliments.

 Si vols saber més sobre aquest tema, pots consultar aquest vídeo. Us ho recomanem!: http://www.tv3.cat/videos/3547990/El-gust-pel-rebuig#

Anuncis