Longboard girls crew

Júlia Marco, 3rD

Longboard Girls Crew (LGC) és una comunitat longboard internacional creada l’ estiu de 2010 per un grup de patinadores de sexe femení que viuen a Madrid .

Longboard1

Cansades de ser les úniques noies en un esport que tothom pensa que és per a nois , van decidir ajuntar-se i crear un grup a Facebook per conèixer, penjar fotos i patinar amb els altres. Es van adonar que tot era diferent quan els pilots eren només noies . La seva missió era arribar juntes i posar la dona longboard al mapa .

Longboard3

Alguns anys més tard , han crescut fins a ser un dels majors moviments de longboard a tot el món , reconegut a més de 180 països com Veneçuela, Portugal, Perú, Panamà, Itàlia, Japó, Estats Units… Compten amb més de 150K de fans a Facebook , més de 8 milions de visites als seus set vídeos , ambaixadors a més de 40 països i una plataforma mundial que dóna suport i difon el longboard femení . Coses sorprenents han succeït a aquest esport i per a elles durant aquests anys … , però el més important de tot és tenir encoratjades a milers de dones d’agafar una taula i començar el longboard.

Longboard4

Estan sent testimonis d’un canvi real en l’etiquetatge de gènere en el seu esport . És molt gratificant simplement a pensar que potser aquestes noies tenen  alguna cosa a veure amb aquest canvi  i que encara estan  treballant per fer la diferència . Patinadores de sexe femení amb talent han estat practicant i competint a nivell professional des de la dècada de 1960, i no obstant això, l’esport va continuar sent afectat pels estereotips habituals de gènere. Les persones es van sorprendre al veure la noia patinadora, i fins i tot les pròpies noies havien estat desil·lusionades pel patinatge . Però tot això està canviant ara. Junts hem construït alguna cosa gran, alguna cosa que ha canviat el longboard femení i la forma de veure’l .

Aquí teniu  alguns del vídeos que fan les noies arreu d’Espanya:

https://www.youtube.com/watch?v=FiDgqrPxVtU

https://www.youtube.com/watch?v=y-LPN80vsNc

https://www.youtube.com/watch?v=R5txNOdumzQ

Anuncis