Les mascotes ens ajuden a la nostra vida

Raquel Moreno i Helena Garrido 3r E i C

 Les mascotes són animals de companyia que les persones adopten o compren. Les mascotes aporten felicitat i benestar a les cases, ja que són de gran ajut per a tots i per a les persones amb discapacitats. Per exemple als cegs, persones sense mobilitat, persones amb sordesa, etc. Poden alegrar la vida a persones grans i també poden ajudar-los a fer esport ja que els animals necessiten sortir al carrer a córrer, sobretot els més joves.

Maascota1

 Una mascota tranquil·la i afectuosa pot ser un gran amic per a una persona depressiva,  ja que en els moments més complicats poden estar al seu costat i animar-los. Hi ha estudis que diuen que les persones que tenen mascotes són més feliços, ja que quan saben que no tenen ningú que els pugui donar suport, tindran a la seva mascota sempre de la seva part. També hi ha un estudi que diu que el millor que pot fer una persona per calmar l’estrés és acariciar a un animal ja que tranquilitza i dona pau.

Conseqüències de tenir un animal

 A les mascotes se les ha de cuidar i tenir un respecte. A més, se les ha de donar amor, és a dir, no pots tenir una mascota a la que no estimis. Una mascota, ja sigui un ocell o un gos, costa molts diners en vacunes, pinso, medicaments . Alguns propietaris de mascotes no tenen diners suficients o paciència per cuidar un animal i el que fan, en comptes de deixar-los a la gossera o a llocs específics per al tipus de mascota que sigui, els deixen abandonats als carrers deixant-los morir de gana i de pena. Per això, quan volem una mascota, hem de pensar que és un ésser viu que té unes necessitats i per tant hem de ser responsbles.

 Adopció i venda

 Comprar i vendre un animal a una botiga és legal, mentre no sigui una venda d’un animal en perill d’extinció, d’un animal perillós per a l’entorn o vendre un animal sense papers. Avui dia hi ha gosseres en les que hi podem trobar mascotes que han sigut rescatades del carrer, on no hi tenien res per viure, ni un llit, ni menjar, ni una família, ni una llar.  Aquestes mascotes necessiten un lloc on viure i una família que les aculli. Per això, és millor adoptar a un animal necessitat, amb problemes i que volgui una família urgentment, en comptes de comprar animals a una botiga on, de moment, tenen una bona vida. És millor adoptar que comprar, les adopcions són necessàries per als animals que necessiten afecte.

Mascota2

 Rodamons de Rubí

 A Rubí, hi ha una associació de mascotes en adopció anomenada “Rodamons de Rubí” (http://www.rodamonsderubi.org/). Aquesta associació rescata animals abandonats del carrer, curen les seves malalties, ferides, els alimenten i els hi busquen una família que els vulgui acollir. A més, si casualement, la teva mascota s’ha perdut o s’ha escapat posen un anunci amb la informació necessària per que si algú el troba el pugui portar a Rodamons de Rubí o avisar a l’amo de l’animal a través del seu telèfon . Allà, a més, fan recollides d’aliments per als animals.

Tipus de mascotes

 Hi han molts tipus de mascotes, però per descomptat són els gats i els gossos els més solicitats (60%) són els més integrats i els més domesticats. També són els que més interaccionen amb l’ésser humà. Desprès, els conills, els hàmsters i les coballes són també molt estimats (16%). Els peixos i els ocells, són els altres animals que podem veure a les cases, no obstant això no és tan freqüent (9%). Finalment, ja és massa estrany tenir rèptils, insectes o altres animals exòtics, però hi ha gent per tot (3%).

 Compravenda il·legal

 Algunes espècies arriben a preus estratosfèrics al mercat negre. Per exemple, una au exòtica del Brasil arriba a preus que sobrepassen els 60 mil dòlars en els mercats d’Europa, Amèrica del Nord i Àsia. Els particulars són els que més demanden animals per a ser transportats a zoològics particulars. Les organitzacions que defensen als animals asseguren que una cosa que afavoreix  aquest negoci és la ignorància de la gent respecte de la prohibició del tràfic d’animals. Tailàndia és un dels llocs on hi ha més tràfic il·legal de mascotes a tot el món. Hi ha associacions que lluiten per acabar amb aquesta venta il·legal. Frank Cuesta, el protagonista de “Frank de la jungla” i de “Wild Frank”, està en contra de tot això i està subscrit a varies associacions contra la compravenda il·legal, igual que la seva dona, Yuyee.

Mascota3

 Moltes vegades la venda d’aquests animals té a veure amb els recursos que podem aconseguir d’ells, és a dir; la venda il·legal d’un rinoceront, d’un elefant, d’un tigre o de qualsevol animal exòtic, pot ser per a aconseguir la seva pell, els seus ullals i les seves banyes, i desprès vendre-la per preus estratosfèrics, cosa que és il·legal.

mascota4

A costa de matar a un animal i de fer-lo patir, aconsegueixen un benefici brut i il·legal, a més de matar a un pobre animal i portar-lo poc a poc a l’extinció. Els caçadors furtius, en cas de que els trobin caçant animals, els posaran una multa de 60.100€ per animal mort.