El petit Príncep, una història convertida en musical

Núria Muntan i Júlia Torres, 3r C i B

 El petit Príncep és una història publicada per Antoine de Saint-Exupéry a Nova York, el 1943. Aparentment és una història per a nens petits però realment és un conte filosòfic i poètic. D’ aquesta història ara s’ha fet un musical, i una sèrie de televisió infantil.

Petit princep 1

 L’autor

 Antoine de Saint-Exupéry venia de bona família.  No va ser molt bon estudiant però va acabar els seus estudis, va fer el servei militar el 1921 i es va fer pilot. En 1926 va ser contractat per la companyia Latécoère per transportar el correu de Tolosa de Llenguadoc al Senegal. Paral·lelament va publicar, inspirant-se en les seves experiències d’aviador, les seves primeres novel·les: Correu Sud (1929) i Vol de nit (1931) amb la que va tenir un gran èxit.

 També va treballar de periodista; va fer grans reportatges a Vietnam (1934), a Moscou el 1935,i  Espanya el 1936, que alimentarien la seva reflexió sobre els valors humanistes que desenvolupa en Terra d’homes, publicat el 1939.

Petit princep 2

 En 1939, és mobilitzat en l’exèrcit de l’aire i enquadrat en una esquadrilla de reconeixement aeri. Antoine de Saint-Exupéry va desaparèixer en una missió el 31 de juliol de 1944. El seu avió no va ser trobat fins el 2004.

El seu últim llibre, El petit príncep, va ser publicat amb les seves pròpies aquarel·les el 1943 a Nova York i el 1945 a França.

 Sinopsi

 La història narra la trobada d’un nen i un aviador. El nen explica què ha passat pels planetes que ha anat visitant fins arribar a la Terra. Aquestes històries fan reflexionar al adult sobre la seva vida.

Petit rpincep 3

 El llibre està acompanyat per dibuixos pintats per el mateix autor, que són igual o més coneguts que el llibre. El llenguatge és senzill i les aquarel·les fan que sigui adequat per una lectura infantil.

 La història en musical i sèrie televisiva

 Al teatre BARTS de Barcelona s’ha representant el petit Príncep, amb els intèrprets: Xavi Duch, Elena Gadel, Josep Palau, Marc Pociello i el Petit Príncep (un nen desconegut). És una obra pensada per a nens, i es poden divertir i entretenir, tot i que els conceptes un nen petit no els captaria.

 Com a sèrie televisiva, al canal Super3, fan una sèrie infantil sobre aquesta història.

Anuncis