Mark Zuckerberg, creador de Facebook

Gerard Puchaes i Miquel Turu, 3r B i D

 Mark Elliot Zuckerberg va néixer a White Plains, New York, el  14 de maig de 1984, més conegut com a Mark Zuckerberg. És un programador i empresari estadounidenc cofundador de la xarxa social Facebook.

Zuckerberg

 Estudis

Quan anava a l’institut es va començar a interessar per la programació informàtica. Mark Zuckerberg ingressà a la Universitat Harvard el 2002 on va cursar estudis de psicologia i ciències de la computació.

El Departament de Serveis Informàtics de Harvard va portar a Zuckerberg a l’administració amb càrrecs d’infracció de la seguretat informàtica i violació de polítiques de privacitat i de propietat intel·lectual.

A Harvard començà a desenvolupar programes com el CourseMatch.

Harvard deia que Zuckerberg havia hackejat la sistema de la universitat per alterar imatges de les estudiants sense autorització i per benefici propi, cosa que era falsa.

Zuckerberg 1

 Facebook

Mark Zuckerberg llançà Facebook el 4 de febrer de 2004 des del seu dormitori de Harvard. A la universitat, el Facebook que havia creat Zuckerberg començà com un entreteniment de Harvard fins que, comptant amb l’ajuda del seu company Dustin Moskovitz, Zuckerberg va decidir que s’havia d’estendre a d’altres universitats.

El 24 d’octubre de 2007, Facebook anunciava que Microsoft havia comprat l’1,6% de les accions de la xarxa social. Aquest contracte va fer que Facebook tingués un valor de 1500 milions de dòlars. El 21 de juliol de 2010, Zuckerberg informà que la companyia havia arribat als 500 milions d’usuaris.

 Des de llavors, Zuckerberg no ha fet més que triomfar en el món de la informàtica i fer-se milionari.  Encara és jove i pot crear nous programes i donar-nos alguna sorpresa.

Anuncis