Nancie Atwell, la millor professora del món, segons Global Teacher Prize

Júlia Bröll, 3r C

 Aquest passat diumenge 15 de març del 2015, a Dubai, la professora del estat de Maine, EEUU, Nancie Atwell, va guanyar el Global Teacher Prize, també conegut com el premi Nobel dels Professors, que està guardonat amb un milló de dòlars . Es tracta de nomenar al millor professor del món.

premi a la millor profe, acabat

Els aspectes que es tenen en compte són:

 -El reconeixement de la seva tasca docent per part dels alumnes, dels directius y de la comunitat educativa a la que pertanyen.

-La formació dels alumnes per ser ciutadans d’un món en el que hauran de conviure amb persones d’altres cultures, religions, nacionalitats….

-Innovació de la pràctica educativa que es tradueix en uns millors resultats del ensenyament dels alumnes.

-Desenvolupament de idees innovadores que milloren l’accés a l’educació de qualitat per a nens de diferents orígens.

-Contribució al debat educatiu amb l’objectiu de millorar la pràctica docent mitjançant la publicació d’articles, blogs, conferències, esdeveniments..

-Aconseguir que altres persones s’uneixin a la professió.

Per aconseguir el guardò d’aquesta primera edició es van presentar més de 5.000 candidats de 127 nacionalitats diferents. Com es veu, la participació ha estat molt alta.

El premi a més a més dels diners, compta també amb uns altres beneficis, com la possibilitat d’entrar en contacte amb empreses interessades en projectes socials.

Nancie, la guanyadora, és una pedagoga fundadora del Centre per  l’Ensenyament i l’Aprenentatge a la ciutat de Maine, on ha  aconseguit que els seus estudiants llegeixin una mitjana de 40 llibres l’any, mentre la resta de nens als Estats Units llegeixen entre sis i vuit, segons ella. El seu mètode consisteix en deixar escollir als nens els llibres que volen llegir i a les classes tenir temps per llegir i parlar.

Anuncis