Periodistes per un dia. Excursió a la Facultat de Comunicació

Núria Pujades i Laura García, 3r B

 El dia 27/04/2015, els alumnes de l’optativa de revista de tercer, i quatre alumnes de batxillerat, van anar a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Facultat de Comunicació per conèixer una mica més el món el periodisme.

 Primer de tot, van fer un joc per conèixer millor a tothom. Tots van dir el seu nom, la seva edat, el que volien estudiar i una característica d’ells mateixos.

Periodistes per un dia 2

 Tot seguit van rebre una xerrada del director del Departament de Periodisme i del  màster de Comunicació i Educació , José Manuel Pérez Tornero, i d’un professor, Santiago Tejedor. Els hi van ensenyar la necessitat d’estar ben informats, de saber comunicar-se bé i dels valors d’aquesta professió. Per finalitzar la xerrada, un noi del màster que es deia Carlos ens va ensenyar què era la comunicació, la necessitat de consultar diverses fonts per poder comunicar bé i la importància de la ètica periodística.

 Després van fer 3 grups amb alumnes del màster i també els del nostre centre i van organitzar el debat que farien més endavant (“Cara a cara”), elegint els temes a debatre i preparant com defensar la nostra opinió.

Periodistes per un dia 1

 Més tard van anar a un plató de televisió que era de la facultat i enls van explicar què faríem. Cadascú ocupava un lloc per fer les tasques que es fan als platós de televisió, entre elles la presentadora (Núria Pujades), els càmeres (Adrià Banell, Laura García, Hanna), el regidor (Aleix Jiménez), el públic (Sara Estalella i Elena i alguns alumnes del màster), els debatents (Noelia Pérez, Carla Ruíz, Irene López i Arnau Martínez), els realitzadors (Miguel Martínez, Cristian Trimiño i Júlia Bröll)… Quan ja tothom tenia la seva tasca, ens hi van ensenyar com funcionava tot. Una vegada ja estaven preparats, van començar a gravar. Una de les presentadores va començar el programa explicant què farien en aquell “Cara a cara”.

 El tema a debatre va ser si Espanya es autosuficient energèticament. Després, els dos grups debatents, van explicar què pensaven sobre el tema escollit i perquè ells estaven a favor o en contra. Mentrestant, els realitzadors (tècnics de so i imatge)  deien a les càmeres com havien de gravar i a on havien de gravar. El públic també va tenir el seu moment en el programa i van poder donar també la seva opinió.

 Tots els alumnes, tant els de l’optativa de tercer com els nois i noies de primer de batxillerat, han tingut una bona experiència en la que han après coses que mai hagüessin après. Va ser molt divertit. Aquí us deixem l’enllaç del vídeo que ens van fer:

https://www.youtube.com/watch?v=3rKg8nu37Gc

Anuncis